בואי לדבר איתי ב 054-4466330

שעון מעורר על שידה ליד מיטה

מתוכננת או ספונטנית?

קורה לך שיש ימים שאת עייפה ממש מוקדם, ואז את נוחתת לך במיטה בשעה 9 בערב, ויש ימים שבהם את מושכת את הזמן ללכת לישון כך שיוצא שאת נוחתת במיטה בשעה 2 לפנות בוקר?

האם יש משמעות בבחירה לישון כל יום בשעה אחרת?

האם כדאי לבחור שעה קבועה לשינה?

מה אומרים המחקרים על כך?

נתחיל עם הבסיס, לפי הפיזיולוגיה שלנו נועדנו להיות פעילים במשך היום ולא בלילה כמו הינשופים.

זה מתבטא בכך שעם קרני האור הראשונות של הבוקר, גופך מפריש שלל הורמונים שתפקידם לגרום לך להיות ערנית באופן טבעי. ללא שימוש בחומרים מעוררים כמו קפאין או משקאות אנרגיה.

ההורמון שקשור לערנות הוא הורמון הקורטיזול המופרש מבלוטה המוקמות על שתי הכליות, בלוטת האדרנל.

מה קורה כשאת בוחרת לישון כל לילה בשעה אחרת?

כשאת בוחרת לישון כל לילה בשעה אחרת, פעם מוקדם ופעם מאוחר, את בטח מרגישה גם שינויים במצב הרוח, בעייפות, ובתפקוד היומיומי. שינה בזמנים לא קבועים יכולה לגרום לכך שאת נמצאת במין ג'ט לג קבוע הגורם לכך שאת לא מסונכרנת לגמרי עם מקצבי הגוף. גם שעות אכילה לא קבועות, יכולות גם הן לגרום לשיבוש במנגנוני האנרגיה מצד אחד ועייפות מצד שני.

מה עוד יכול לקרות כששעות השינה לא קבועות?

  • קשיי ריכוז – קשיי ריכוז יכולים להקשות על הלמידה, העבודה והפעלת שיקול דעת.
  • עלייה במשקל – הסיבה לכך היא שרמות הקורטיזול, עולות כאשר לא ישנים מספיק שעות או שהשינה לא איכותית. קורטיזול גבוה יכול לגרום לעלייה בתיאבון ולירידה בחילוף החומרים.
  • הגברת הסיכון למחלות לב – וזאת בגלל שרמות הכולסטרול הרע (LDL) והטריגליצרידים עולות כאשר לא ישנים מספיק או שינה לא איכותית.
  • הסיכון לחלות במחלת הסוכרת עולה
  • מחלות פסיכיאטריות – שעות שינה לא קבועות יכולות להעלות את הסיכון לפתח מחלות פסיכיאטריות, כגון דיכאון, חרדה והפרעות קשב וריכוז.

מחקרים רבים תומכים בקשר בין שעות שינה לא קבועות לבין בעיות בריאותיות. לדוגמה, מחקר שנערך בשנת 2017 על ידי חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו מצא שאנשים שישנים בשעות שונות בכל יום נמצאים בסיכון מוגבר לפתח סוכרת מסוג 2. מחקר נוסף שנערך בשנת 2018 על ידי חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד מצא שאנשים שישנים בשעות לא קבועות נמצאים בסיכון מוגבר לפתח מחלות לב.

על מה אני ממליצה?

שמירה על שגרת לילה עם שינה בשעות קבועות יכולה לתמוך ברמות האנרגיה, ולמנוע מחלות.

אם את רוצה לפתור את בעיית השינה שלך באופן טבעי מוזמנת להשאיר לי הודעה כאן.

 

 

 

כאן נרשמים לקבלת טיפים לחיים בריאים, שמחים ורגועים