בואי לדבר איתי ב 054-4466330

ויטניה, ויתניה משכרת, אשווגנדה

צמח האשווגנדה – צמח מופלא לגיל המעבר

אם עד כה ידענו שצמח האשווגנדה יכול לשפר את היכולת להתמודד עם מצבי מתח וחרדה, לשיפור הריכוז והזיכרון, ולתפקוד המוחי , מגיע מחקר חדש שמראה שאשווגנדה טוב גם להקלה בשלל הסימפטומים שאשה חווה בגיל המעבר: הזעות הלילה וגלי החום.

מהם התכונות המדהימות של צמח האשווגנדה לשיפור הבריאות?

אשווגנדה שקרוי גם וויטניה משכרת Withania Somnifera, הוא צמח שמגיע אלינו מהודו, וקיבל את הכינוי ג'ינסנ'ג ההודי. זהו צמח מרפא שנמצא בשימוש ברפואת האיוורודה במשך אלפי שנים, בגלל תכונותיו המדהימות לשפר את הבריאות בשל היותו צמח אדפטוגן, כלומר, צמח שיכול לעזור להתמודד על מצבי מתח וסטרס.

בקצרה:

  • צמח האשווגנדה מאזן את הורמוני המתח
  • צמח האשווגנדה יכול לעזור להתמודד עם עייפות, תסמיני גיל המעבר, לשימור תפקוד מוחי ועוד.
  • משתמשים בשורש צמח האשווגנדה

איך צמח האשווגנדה יכול לסייע לשיפור הבריאות אצל נשים?

איך האשווגנדה מסייע לתסמיני גיל המעבר?

צמח אשווגנדה משפיע על בלוטות אנדוקריניות באופן ישיר.  אלו הן הבלוטות שמפרישות הורמונים לזרם הדם. מסקנות מחקר שבוצע על 51 נשים בגיל המעבר הראה שאשווגנדה הפחית את הסימפטומים של גיל המעבר כגון גלי חום, שינויי מצב רוח וחרדות.

מחקר נוסף הראה ששימוש בצמח האשווגנדה משפר בצורה משמעותית את גלי החום והזעות הלילה בקרב נשים בגיל המעבר על פי מחקר כפול סמיות שנערך במשך 8 שבועות.

צמח האשווגנדה כצמח אנטי אייג'ינג.

צמח האשווגנדה יכול להגן על המוח.

ניסויים בבעלי חיים הראו שצמח האשווגנדה משפר זיכרון, מגן על המוח מפני ניוון בשל תכונותיו כנוגד מתח וחרדה ומשפר את הזיכרון הויזואלי.

קורטיזול, הורמון הסטרס המופרש מבלוטת האדרנל במצבי מתח, הינו הורמון הרסני לגוף. הקורטיזול מעודד אובדן מסת שריר, חולשה, ירידה בתפקוד קוגניטיבי וקמטים. מחקרים הראו שאשווגנדה משפר את היכולת של הגוף להתמודד עם מתח על ידי הפחתת רמות הקורטיזול.

אשווגנדה יכול לאזן את מצב הרוח

השפעה נוספת של הצמח על נשים היא באמצעות שיפור ואיזון מצבי רוח. נמצא שנשים שמשתמשות  באשווגנדה בצורה סדירה הן בעלות מצב רוח מאוזן בזכות תכונותיו כמרגיע ומונע חרדות.

איך נוטלים אשווגנדה?

טינקטורה (מיצוי אלכוהול ומים) או קפסולות.

 

*על מנת לנטול מינונים אפקטיביים ולבדוק התאמה למצב בריאותי יש להיוועץ עם איש מקצוע .

* אין לראות בכתבה משום המלצה כלשהי לטיפול. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לפני נטילת תוספים וצמחים, בכל מקרה.

קרדיט לתמונה- ויקיפדיה

כאן נרשמים לקבלת טיפים לחיים בריאים, שמחים ורגועים